Thursday, 21 November 2013

Abes 5 semester :)


Hye korang .. Lamenyee tak update blog .. Rasenyee dah 2 bulan lebih .. Biasa lah .. Jarang on lappy .. Asyik on9 kat fon jee .. Tu jelah alasan ida kan .. Takde alasan lain dah .. Hahaa .. Well ..

Nii haa .. Ida na share citer nan korang nii .. Now ida dah start semester break .. Akhirnyee abes jugak 5 semester ida abeskan mase belajar dekat kolej .. Lepas nii dah takde lagi belajar kat kolej dah .. Ta tao laa result cam ne nanti ..

Januari 2014 nanti ida dah start praktikal dah .. Bermula lah pra kerja untuk ida .. Actually ida takot sebenarnye nak masok alam pekerjaan .. Cam ne laa nanti kan .. Ida tak pernah kerje pon sebelum nii .. Seriously takot .. Mesti lagi besar cabaran nanti .. Hope dapat lah sesuaikan diri nanti ..

Lepas nii umah sewa pon da tempat baru .. Bulan 12 nii start angkut barang pindah tempat baru .. Harap semuanyee akan okay .. Sementara nak tunggu sume tu , kene lah bercuti rehatkan minda dulu .. Duduk umah membesarkan badan jelah .. Hehehe ..

Okay lah .. Cukup laa tu .. Malas dah nak menaip .. Nanti kalau rajin taip lagi okay .. Bubye .. Assalamualaikum :)


Thursday, 5 September 2013

Borak borak kosong :)

Assalamualaikum .. :)

Hai uuuooolllsss sume .. Buat apa tu ? Sihat ke ? Haiiisshh .. Lame da ta bukak blog nii .. Rasa macam malas na update blog .. Actually malas na bukak lappy .. Memang da biasa on9 kat fon je kan .. Gini laa gayenyee ..

Alang-2 da bukak blog nii tukar laa lagu sekali.. Best tak lagu nii ? Best kan .. Lagu dia macam sedih .. Sebenarnya lagu nii ost citer ijab dan qabul .. Sape tengok angkat tangan . Hee .. Best giler kan citer tu .. Ida teresak esak nangis .. Nampak tak feeling habis . Hehe..

Sebenarnyee ida tengah menghitung hari nii .. Da ta lame da ida na abes semester 5 nii .. Macam berat jee na tinggalkan alam belajar nii .. Awal tahun depan da start praktikal .. Pra pekerjaan .. Kalau ada rezeki InsyaAllah sambung Ijazah ..

Tapi tapi ta tahu lagi lah kan .. Tengok lah macam mane nanti .. Tapi kalau sambung belajar ta dapat na kumpul duit untuk kahwin nanti .. Lambat lah kalau na kumpul pon .. Ceyh ! Gatai noo nok menikoh .. Kalau bole laa na menikah dalam umur 25 or 26 .. Tamau lambat2 . InsyaAllah :)

Itu semua perancangan .. Tapi segalanya Allah yang tentukan .. Tapi kita boleh berusaha kan .. Ida berharap Muhammad Hezrin bin Tahir lah tuan empunya tulang rusuk ida .. Amin amin ya Rabbal alaminn .. I love him so much !! :) My Cinta Hati ...

Tuesday, 25 June 2013

Bersyukur Alhamdulillah ..

Assalamualaikum..

Hai awak awak sume .. Ape khabar ? Da lame ta sentuh blog ney .. Da 2 bulan agaknye ta update blog .. Jenguk blog ney pun idokk .. Da bersawang da haa .. Cuti sem pun da na abes da haa .. Minggu depan da naik sem .. Cepat sangat masa berlalu kan .. Kejap je rase ..

Bile da dok uma ney , time time cuti cenggini rase cam malas sangat na bukak lappy laa .. Online pesbuk n twitter pun dekat fon je .. Ta tao laa ngape malas sangat .. Sb tu lah blog ney ta bersentuh .. Bukak lappy pun kekadang tengok movie jelah .. Huhuhuu ..

Sekarang ney cuaca semakin terok .. Jerebu melanda malaysia agak terok jugak laa .. Risau jugak na naik sem ney .. Sb kat sane yg terok .. Yelah .. Kita Ta bole mengeloh .. Sume ney datangnya dari Allah .. Yang ingin menguji hamba-Nya .. Berdoa lah agar sumenye akan dipermudahkan .. 

Perkara yg gembira utk ida .. Alhamdulillah .. Ape yg ida impikan dan inginkan diwaktu cuti ney suda tercapai .. Dengan izin Allah rezeki ida dapat memiliki kereta sendiri .. Bersyukur sangat-2 ..  Mungkin dengan rezeki ney ida dapat memudahkan kehidupan ida kat bumi sepang nanti .. InsyaAllah ..

Yelah kan .. Disebabkan hubby da start praktikal nanti , takde laa ida na susahkan dia lagi .. Lagipun dia da jaoh .. Ta study dalam kolej lagi .. Kalau dia susah na pegi kat ida nanti ida boleh pegi kat dia kan .. Kalau ida na pape , ida da bole pegi sendiri kan ..

Btw ida lupe na gtaw berita gembira ney .. My hubby da boleh praktikal .. Ta perlu na tunggu result keluar .. Alhamdulillah .. Ida bersyukur sangat .. Akhirnya dapat jugak dia habiskan diploma dia .. Ta perlu na tunggu .. Tapi konvo nanti still konvo sesame nan ida .. Hee :)

Okay lah .. Cukup laa ney .. Da panjang sangat da ida celoteh merepek ney .. Nanti kalau ida rajin ida celoteh lagi yup .. Btw terima kasih sb sudi bace .. Nanti bace lagi eah .. Hehee .. Bubye .. Assalamualaikum ..

Friday, 26 April 2013

Awak Cinta Hati Saya Untuk Selamanya ♥

Hurmm .. Hari ney ida dapat tao sesuatu yang baru .. Seriously ! Ida betol-2 ta sangka ida dapat baca luahan hatinya .. Memang ade sedikit funny .. Tapi dalam sedar tak sedar ia da buat air mata ida menitis .. Bukan sedih or terluka .. Tapi ida terharu sangat dengan luahan hatinya ..

Seriously ! Ida rase sangat-2 bertuah memiliki hatinya .. Dia seorang yang sangat baik dan sangat menyayangi .. Bila melihat senyum ketawa dia , itu yang membuatkan ida bahagia sangat .. Dia dah mencorakkan warna pelangi dalam hidup ida .. Dia telah mewarnai hari-2 ida dengan warna yang ceria tu . Ida sangat bahagia bila bersama dengan dia ..

Dia yang ida kenal selama ney sangat susah untuk mengalirkan air mata untuk orang lain kecuali ibu bapa nya .. Bila berkaitan ibu bapa , air mata dia sangat mudah untuk mengalir .. Sb ida tahu betapa dia sangat menyayangi parents dia .. Air matanya yang sangat mahal yang hanya untuk ibu bapanya saja , sudah pun jatuh untuk ida .. Dari situ hati ida da tersentuh dengan keikhlasan hati dia menyayangi diri ida .. 

Dan kini ida sedar bile air matanya da mampu jatuh untuk ida .. Dari situ ida betol-2 percaya yang die betol-2 ikhlas menyayangi dan menerima diri ida seadanya .. Orang kata bila kita na tahu orang tu ikhlas dengan kita ke tak , tengok cara dia layan kita cam mane .. 

Seseorang lelaki yang hargai dan menyayangi kekasihnya seperti ibu dia , itulah lelaki yang menjadi impian semua wanita .. Bila dah jumpa seseorang seperti ini , hargai lah dirinya .. Kerana bukan mudah untuk mencari lelaki lain seperti dia .. 

Pape pun dia sangat bermakna buat ida .. Ida akan cuba sedaya upaya ida untuk membuat dia happy n bahagia bersama ida .. Ida akan cuba untuk kekal kan senyuman yang terukir di hati dan bibirnya .. Ida akan cuba menjadi yang terbaik untuk dirinya .. Ida akan cuba sedaya upaya ida ..

For him : Sayang , terima kasih untuk kasih sayang yang awak da berikan pada saya .. Terima kasih untuk kebahagiaan yang telah tercipta semenjak kita bersama .. Terima kasih untuk segalanya sayang .. Saya sayang awak sangat-2 . Saya sayang awak sampai bila-2 .. Capital MH  

Friday, 5 April 2013

Welcome April :')

Assalamualaikum..

Hye awak-2 sume.. Tengah buat ape tu ? Ida boring lah.. Ta tao lah na buat ape.. Na tido ta ngantok lagi.. So ape lagi , celoteh dulu lah dalam ney.. Jangan marah yup ida merepek sikit.. Hehe..

Okay.. Now suda pun masok bulan april.. Macam ta sangka lah da bulan 4.. Sekejap sangat rasenye.. Pejam celik pejam celik da bulan 4 kan.. Bulan 5 nanti ida final and cuti sem sampai bulan 7.. Yuhuu.. Cuti lagi.. Bestnye..

See.. Tak habis-2 dengan cuti ida ney kan.. Padahal ida baru je balik dari bercuti selase lepas.. Cuti buat sendiri.. Isnin selase tak pegi kelas.. Alaa.. Lagipun kelas banyak cancel hari tu.. *Nampak tak buat andaian sendiri..* Hehe.. Takpe.. Jangan diungkit lagi perkara yang suda lepas.. Acecehh.. Dan-2 je..

Sebenarnye tak saba nak habiskan semester 4 ney.. Ta larat lagi na lalui sem ney.. Rase macam serabut sangat sem ney.. Sumenye jadi macam kelam kabut.. Takut sangat pointer jatoh sem ney.. Harap-2 sangat dapat still kan pointer 3.5 ke atas.. Amin..

Dan berharap jugak semester 5 dan semester 6 nanti tak serabut n dapat dijalankan dengan lancar.. Dan berharap jugak pointer akan still 3.5 ke atas sampai last sem.. Hope diploma ney ida dapat keputusan yang cemerlang.. Amin.. Doakan ida yup kawan-2 :')

1 je impian ida adalah untuk melihat ibu dan keluarga ida tersenyum bahagia melihat kejayaan ida.. Ida na buat ibu ida bahagia.. Ta na mengecewakan die.. Die lah satu2nya harta yang ida punyai dalam dunia ney..
I Love My Mum So Much !

Sunday, 24 March 2013

Dugaan Dan Ujian..

Assalamualaikum..

Hye awak-2 sume.. Buat ape tu ? Da makan ke belom ? Ida makan sikit je tadi.. Sebab hari ney ida takde selera na makan.. Kenapa ? Ha.. Banyak sebabnye.. Masalah ta pernah putus datang.. Biasa lah.. Manusia tak pernah lari dari masalah kan..

Sejak kebelakangan ney ida rase tension sangat.. Pelbagai masalah yang datang.. Hari ini ida stress sangat sebab memikirkan esok na exam.. Exam tu biasa lah kan.. Tapi masalahnye exam ta tao na jawap ape.. Lecturer kami cakap masok bab yg belom kami belajar lagi.. da ta belajar lagi, na jawap ape ?

Hurmm.. Esok exam kol 9 am.. Rase macam ta na ambek exam !! Nak lari balik pahang.. Tapi tak bole.. Nak tak nak kene jugak ambek paper esok.. Even ta tao pape.. Tawakal jelah esok.. Sumpah rase na nanges.. Call mak tadi tak angkat.. Lagi rase na meraung !! Hukhuk :'(

Semua ujian dan dugaan itu datangnye dari Allah.. Kite sebagai hamba-Nya perlu kuat dan tabah menghadapi sume tu.. Allah tak kan menguji seseorang hamba-Nya lebih dari kemampuannya.. Berdoa lah agar segalanya dipermudahkan.. Amin..
 
Semoga ida dapat jawap exam test 2 ney dengan tenang.. Ya Allah.. Permudahkan segala urusan ku.. Awak-2 sume , doakan kejayaan ida yup.. Terima kasih :)

Tuesday, 19 March 2013

Idaman Ku :)

Assalamualaikum..

Hye uuuooolllss.. Ape khabar sume ? Ida Alhamdulillah sihat walafiat.. Cuma diwaktu sekarang ney agak penat sikit.. Sebab ida baru lepas cuci toilet sebenarnye.. So tenaga agak kurang.. Hari ney agak terlebih rajin sikit.. Hee :)

Agak lame jugak lah tak celoteh merepek dalam blog ney kan.. Sejak balik pahang cuti midsem hari tu teros senyap.. Ntah bile sampai sepang pun ta tao kan.. Haha.. Biase lah.. Bile balik sepang ney banyak keje yg perlu diselesaikan.. So blog ney diketepikan sekejap. Hee.. Well..

Okay.. Ney adalah first time ida celoteh merepek dalam blog menggunakan my new lappy.. Haa.. Ini adalah salah satu impian ida dan something yang ida idam-2 kan.. Memiliki laptop vaio.. Alhamdulillah dengan izin Allah ida dapat memilikinya sekarang.. Yippy..

Thanks kepada my hubby sebab sudi bantu ida untuk mendapatkan laptop ney.. Laptop yang ida idam-2 kan dari dulu lagi.. Bersyukur sangat sb akhirnya dapat memiliki laptop vaio.. Terima kasih yg ta terhingga untuk my hubby.. Tanpa die , maybe ida ta berjaya memiliki bende ney..




Saturday, 2 March 2013

Cuti MidSem..

Assalamualaikum..

Hye my dear readers.. Ape khabar sume ? Sihat ? Ida alhamdulillah sihat.. See.. Da lame ida ta berceloteh kat blog ney kan.. Nampak tak dah bersawang ? Haha.. Mane tak bersawang , da sebulan tak membebel merepek dalam ney.. Sorry lerr.. Da lame ta masok blog sebab jarang on9 dekat lappy..

Sebab before ney my lappy da agak nazak.. Ney dapat on pun sebab baru je format.. Huihuii.. Selama sebulan ney kan banyak sangat benda yang terjadi.. Pelbagai masalah datang menimpa.. Nasib baik lah ade pemotivasi yang tolong bagi semangat dan nasihat.. Sentiasa menyokong ida.. Terima kasih :)

Okay.. Now ida ade kat pahang.. Today da start cuti midsem.. Cuti pertengahan semester.. Dalam kol 4 pagi tadi ida sampai pahang dengan my hubby.. Wow ! Lambatnye.. Haha.. Biasa lah.. My hubby buat suprise for me.. Ehh.. ape kene mengena pulak ? Haa.. Cam ney citer die..

Sebenarnye cuti kali ney sume orang ta na balik kampung.. Tapi ida da janji dengan my mum na balik.. So disebabkan ida ta tao na balik dengan siapa , so ida pun dengan rase serba salah n berat hati mintak tolong my hubby hantar.. Sape ag na mintak tolong kan..

Yelah.. Rase serba salah sebab susahkan die.. Die kan keje.. Petang semalam die call die cakap malam nanti siap-2 die datang n hantar ida balik pahang dengan hafiz.. So lepas die balik keje teros datang sepang n teros gerak balik pahang.. 

Sampai pahang dalam kol 4 pagi n hubby rest jap kat umah.. kol 6 tadi baru gerak balik sepang semula.. See.. Bagi ida sangat-2 suprise.. Ida terhutang budi sangat dengan die.. Die da banyak sangat susahkan diri untuk ida.. Die seorang yang sangat baik hati..

For my hubby : Sayang.. Thanks so much for everything.. Terima kasih ta terkira sebab sanggup bantu saya.. Awak da banyak susahkan diri untuk saya.. Saya hargai pengorbanan awak untuk saya.. Thanks again sayang.. Love you so much my dear..

Monday, 4 February 2013

Happy Anniversary Sayang :)

Assalamualaikum..

Hyep uuoollss.. Sihat ke sume ? Ida Alhamdulillah sihat.. Agak lame jugak ta terjah blog sendiri kan.. Sorry.. Line internet slow.. So jarang on9 pakai lappy.. Selalu on9 pakai fon je.. Sepatotnye ida kene update entry 2 hari lepas.. Na tahu kenape ? Teruskan membaca :)

2 February 2013 adalah anniversary day kami.. Genap lah hubungan kami 1 tahun.. Termasok hari ney 1 tahun 2 hari.. First sekali Alhamdulillah.. Ida bersyukur sangat hubungan kami still kekal bahagia untill now.. Walaupun orang kata masih baru lagi.. Tapi kami dapat mengekalkan walaupun banyak dugaan dan cabaran..

1 tahun 2 hari.. Terdapat 1001 kenangan terindah kami bersame.. Terlalu banyak detik indah yg tak akan pernah kami lupekan.. Alhamdulillah , bersyukur sangat kerana hubungan kami penuh dengan kebahagiaan.. Kami berharap agar hubungan dan cinta kami akan kekal bahagia untuk selamanya..

For Hubby :

Happy anniversary sayang.. Semoga hubungan kite kekal bahagia untuk selamanye.. Terima kasih sayang untuk semua kebahagiaan ini.. Sayang.. Mengenali awak adalah satu anugerah terindah yang Allah berikan pada saya.. Dengan anugerah itu lah yang membuatkan hidup saya bahagia sangat bersama awak.. Saya bersyukur sangat-2 kerana Allah sudah pun mempertemukan kita.. :)

Kawan-2 , doakan kami kekal bahagia sampai bila-2 yup.. Thanks so much..

Friday, 18 January 2013

Permulaan Sem Baru..

Assalamualaikum..

Hyep uuuuooollllsss.. Buat ape tu ? Sihat ke sume ? Okay . Da seminggu ida ta celoteh merepek kat blog kan.. Agak busy sikit lah.. Sebab ida da start study balik.. Now da seminggu ida kat sepang.. Minggu first untuk sem 4 , pelbagai dugaan dan cabaran untuk ida.. Biase lah.. Permulaan sem kan..

Ida balik sepang hari sabtu.. Petang sabtu tu baru sampai.. Kene balik awal sehari sb hari ahad tu kene daftar pagi.. Macam biase lah kan.. Result ? Oh tetibe terkeluar isu result ney kan.. Alhamdulillah.. Bersyukur sangat kepada Allah SWT.. Walaupun menurun sikit but I'm still DEKAN.. :)

Rase bahagia sangat bile call my mum gtaw result , and dengar suare die happy sangat.. Alhamdulillah.. Untuk sem lepas ida berjaya buat my mum happy.. Hope sem ney n seterusnye still masih ade lagi peluang ida untuk buat my mum happy.. Kegembiraan ibu itu lah yang paling penting dalam hidup ida..

Nak tahu tak first day start class ida demam.. Ida pun ta tao kenape.. Maybe ida masih lagi terkejut and ta bole terima kenyataan yang start sem ney my hubby da tade lagi dalam kolej untuk temani ida setiap mase.. Tade lagi study same-2 , lunch same-2 and everythings we do together..

Ida kene kuat , kene tabah.. Ida ta bole hilang semangat.. My mum da pesan awal-2 lagi.. Katenye "sem ney jangan pulak kamu hilang semangat na belajar bile hery da takde ney.. Study elok-2.." Ida kene happykan my mum dan biar hubby bangga dengan semangat study ida ney..

And na gtaw lagi ney.. Ida da bagi bufday present kat my hubby.. Alhamdulillah die suke.. Die kate cam ida ney tao-2 je barang tu die na cari.. Of coz lah sayang.. Kite kan sehati sejiwa.. Walaupun kite jaoh , tapi hati kite dekat kan sayang.. Hee :)

Okay lah.. Panjang sangat da ney ida berceloteh.. Merepek-2 da kot.. Next time ida celoteh lagi okay.. Thanks sb sudi bace tao.. Bubye.. Assalamualaikum.. ^_^

Thursday, 10 January 2013

New Face & Bufday Hubby.. :)

Assalamualaikum..

Hyep my dear readers.. Terkejot ? Jangan terkejot.. Ney memang blog ida laa.. Just da bertukar face je.. Ida takde laa pandai sangat dalam bab-2 meng-edit blog ney.. And now ida sedang cube untuk belajar meng-edit.. Belajar melalui tutorial je.. Huhu.. 

Okay tak ? Tak okay pun cakap okay jelah erk.. Hehe.. Biase lah.. Orang baru belajar.. Banyak lagi yang perlu belajar.. Now memang masih dalam proses peng-editan.. Banyak lagi yang perlu ditacap.. Tengok jelah nanti..

Oh yaa.. Today ! Ya hari ini 10 Januari.. Tahu ape die ? Ha.. Hari ney adalah bufday my hubby.. "Selamat Hari Lahir Sayang".. Malam tadi ida jadi 0rang first wish dekat die.. Ya ofcos laa na jadi yg pertama.. sb Orang yang tersayang laa kan.. Pape pun apy sangat bile dengar suara die yang apy t0o.. Sayang sangat kat Hubby..

For hubby : Sayang , semoga awak panjang umur dan dimurahkan rezeki.. Semoga awak akan peroleh kejayaan di dunia mahupun di akhirat.. Sy akan sentiase mendoakan untuk awak sayang.. Sy na awak tao yang sy sayang sangat kat awak.. Dan sy berharap awak lah bakal kekasih halal sy.. Amin.. ^^,

Saturday, 5 January 2013

Tentang Kehidupan..

Hye peeps.. ok.. hari ney ida na cakap tentang kehidupan.. kehidupan ? ade ape dengan kehidupan ? yup.. setiap individu mempunyai kehidupan masing2 yang tersendiri kan.. perasaan dalam kehidupan.. happy, sedih, takut n segala perasaan yg ade adalah kehidupan.. ape yg kite buat semalam, hari ini dan esok adalah kehidupan kite..

Bile kite menyebut tentang kehidupan , manusia tidak akan lari dari setiap masalah yg datang.. dalam kehidupan manusia seperti roda yg berpusing.. sekejap berada di atas dan sekejap berada di bawah.. masalah itu adalah salah satu ujian dan dugaan dari Allah.. Allah yg mencipta sekalian makhluk menguji hambaNya.. 

Allah menguji kite setaraf dengan kemampuan kite untuk menghadapi ujian tersebut.. Kite sebagai hamba Allah perlu tabah dan sabar menghadapi segala ujian yg telah diberikan.. Jangan cepat mengalah dan jangan cepat mengeluh.. Cara terbaik untuk mendapat ketenangan adalah mendekatkan diri dengan Allah.. Insya'Allah hati kite akan tenang..

Jika kite menghadapi sesuatu masalah , jangan pernah lari dari masalah tersebut.. kerana dengan melarikan diri , masalah itu tak akan pernah selesai sebaliknya akan bertambah terok lagi.. so sbg manusia yg mempunyai akal & fikiran , selesaikan lah masalah itu dengan cara yg terbaik.. jangan biarkan masalah terus berpanjangan.. kerana ia akan menjadi bertambah rumit..

Same juga lah spt sebuah perhubungan.. setiap hubungan pasti ade pasang surutnya.. ade suke dan duke.. bile sesuatu masalah timbul dalam perhubungan , jangan lah kite cepat melenting.. bawak lah berbincang bersame.. dalam keadaan cam ney jangan lah kite meninggikan ego.. belajar lah untuk mengalah.. kerana ego itu lah yg akan menyebabkan kite menyesal satu hari nanti.. tak salah law kite mengalah dengan pasangan kite..

Apabila kite ingin menyelesaikan sesuatu masalah , kite perlu berfikir secara rasional.. jangan fikir perkara yg negative.. always lah fikirkan yg positive.. Insya'Allah perhubungan akan selamat.. gaduh and baik semula adalah asam garam dalam perhubungan.. pasangan perlu pandai untuk menjage hubungan masing-2.. Semua orang yg mempunyai pasangan inginkan hubungan yg kekal kan..

Seperti ida dan hery.. ta dinafikan kami memang sering mengalami masalah dlm perhubungan.. tapi kami sedaye upaye untuk selesaikan masalah secepat mungkin.. sb kami ta suke panjangkan masalah.. Alhamdulillah.. dengan care kami menjage hati masing-2 , now kami bahagia and happy.. kami anggap dengan dugaan dan ujian yg kami hadapi ini akan mematangkan lagi diri kami dan mengukuhkan lagi ikatan kami.. Kami berharap hubungan kami akan kekal bahagia selamanye.. Amin.. :)

okay lah.. enough for today.. story again next time keyh.. thanks sb sudi bace my entry kali ney.. semoga hubungan ida dan hery berkekalan hingga akhir hayat.. Insya'Allah sampai syurga.. doakan yup.. thanks again.. :)

note for my hubby : sy terlalu sygkan awak.. walau ape pun yg terjadi , syg sy kat awak tak kan pernah hilang.. hanye awak yg ade dalam hati sy.. sy sangat2 bahagia bersame dengan awak sekarang.. sy bersyukur sgt Allah pertemukan kite.. sy akan sentiase berdoa agar hubungan kite akan berkekalan.. awak adalah segala2nya untuk sy.. Insya'Allah awak adalah empunya tulang rusuk ku.. awak akan menjadi imam ku suatu saat nanti.. mudah-mudahan.. Amin..