Saturday, 31 December 2011

Ini Kisah Kami.. ^_^

Assalamualaikum.. ^_^

hai hai hai ! ida kembali t0k menulis c0retan.. ida na ctew cket ney.. ini ctew smlm ta0.. baru ary ney dpt crite.. smlm xsempat.. huhuu.. smlm ida hang 0ut ngn mbew ida.. bsew laa.. mbew2 lame.. slame 2 bln ida cuti , baru ary ney dpt hang 0ut ngn d0wg.. ish ish ish.. kesian ida kn.. xpe laa.. yg pnting ida apy dpt kua ngn d0wg.. wlau un bdn xbape chat.. tp ttp apy.. mcm2 dugaan kt0wg temp0h ta0.. alhamdulillah.. slamat jugak pegi n balik..

mase mula2 na pegi t0o , aku semngat brciap2 ney.. ajak una ciap cpt2 tk0wt bas tnggal.. kt0wg un kua laa awal cket.. kt0wg tggu punye tggu at bust0p t0o , xde bas.. dr 11.30 cmpai 2 ptg.. bile kt0wg da pt0s ase , n cdg na alek uma , tbe2 lak ad teksi.. naek jew laa.. yg ira da alek uma da p0wn.. c0z dea dr kg awah.. kt0wg cmpai dlu at tmrl0h.. ira kate dea dtg n dea s0h kt0wg tggu dea.. smbil2 tggu ira , cari brg2 una dlu laa..

kak waniey un j0in kami skly ta0.. t0o yg uat ag meriah t0o.. mase mkn at kfc , kami uat kfc t0o mcm kami punye aje.. kami emg cm ney.. yg pnting kami apy.. mcm2 kami g0sip dlm kfc t0o.. huhuu.. perkara biase et0o.. ag 1 yg beznye kt0wg bley lak jmpe mbew2 1 sk0la kg awah dulu.. xsangke kan.. lpas mkn kfc , pegi eksp0 pulak.. mcm2 ragam kt0wg uat.. pantang jmpe spek mate.. try aje.. ciap p0sing2 ag.. bez kn.. sp0rting  et0o emg kami.. :)

lpas t0o kami pegi bubles.. jmpe lak gelang itam.. kami un beli laa tanda prsahabatan yg kedua.. yg pertama cincin.. mse kt0wg same2 kjew at R&R dlu.. sweetkan kami.. biase laa t0o.. hehee.. da lpas pegi bubles , kt0wg pegi pizza hut.. bungkus pizza t0k family aku at uma t0o.. ade lak 0wg giler kjar tye cm2.. eerrgghhh.. seram aku.. tw0s lari kat terminal.. n tw0s beli tiket na alek uma..

da naek bas t0o , ira lak trlajak bas.. pt0tnye dea brhnti dkat kg awah.. bas t0o xna brhnti.. ira tw0n laa skly ngn kt0wg.. cian dea.. pas t0o s0h lak adik aku jemp0t.. una s0h antar dea ngn ira at uma dea.. na dikatekan jimat minyak , kt0wg naek triple.. sumpah mal0o giler.. da laa amai 0wg.. tebal muke aku.. nseb bek una yg bwk.. aku mlas na bwk.. mal0o.. hehee.. adik aku tnggal jap at simpang t0o.. lpas antar d0wg bawu aku pegi ambik adik aku.. ad0oy.. klakar kn.. cm2 kt0wg temp0hi smlm.. tp yg penting kami apy cgt2.. arap dpt kua ag pas ney yup.. k0wg !! tggu aku mid term bln 3 ney ta0 !!

ney gambar2 kami.. ^_^


ney una..

ney ira..

ney kak waniey..

ney mase at eksp0.. p0sing spek mate.. huhuu..

ney ngah tggu pizza.. sempat ag p0sing kn.. huhuu..

kami xbyk tangkap gambar.. c0z bateri l0w.. tggu bas pnye psal laa.. lame cgt.. rugi t0l.. tp xpew laa.. yg pnting kenangan ney xkn pnah lenyap dlm ingatan kami kn.. ney laa kisah kami.. thankz sudi bace..

papai.. ^_^

Thursday, 29 December 2011

Tentang Dhia :)



Tentang Dhia.. sume 0wg ta0 kn ctew ney.. n sume 0wg tg0k kn.. ctew ney da abez da.. ary ney last epis0d.. ida xpnah miz tg0k ctew ney au.. skly un xpnah.. c0z ctew ney bez cgt.. cpew yg xtg0k t0o rugi laa jugak.. ctew ney apy ade , cdey msty ade n yg penting ctew ney r0mantik.. t0o yg bez t0o.. tp ctew ney sad ending.. cdey cgt2.. asenye ctew ney ag cdey dr 0mbak rindu.. huhuu.. yup laa.. ida tg0k ending ctew ney cmpai mngalir air mata.. punye feel abez.. huhuu.. jgn pelik.. ida emg cm ney.. em0si0nal cket.. sensitif.. aty mudah trsentuh.. biase laa t0o kn.. pape un Tentang Dhia emg trbaek.. xrugi tg0k.. akhirnya zikir & dhia sehidup semati.. et0o laa namenye cinta sejati.. sweetnye.. arap ida un temui cinta sejati cm t0o.. jap2.. na berangan jap.. hehex..

papai.. ^_^

Wednesday, 28 December 2011

Happy H0liday ^_^

Assalamualaikum.. ^_^

aiy sume.. ida kembali semula.. 5 ary ida xtulis bl0g kn.. saje ma0 mny0r0k.. hehex.. xde laa.. ida baru balik dr h0liday.. na ta0 ida h0liday at ane ?? semestinye laa dkat penang..  bez ta0.. dpt laa gak tenangkan pkiran ida yg ngah kucar lana ney.. huhuu.. dlm mase yg same ida h0liday sambil mncari f0n baru.. et0o suda semestinya laa kn.. k0wg ingt x ida pnah ckp na beli blackberry ?? msty laa ingt kn.. ida siap tunjuk picture ag.. huhuu.. k0wg msty pkir ida da beli f0n t0o skunk kn.. n0p ! k0wg salah.. ida suda ubah pkiran l0lz.. ida beli samsung galaxy.. bkn xna pkai blackberry t0o.. tp bile da survey2 , functi0n xde laa bez ane.. ag un samsung galaxy t0o same hrga jew ngn blackberry.. xde laa mahal mane.. huhuu.. samsung galaxy p0wn bez jugak kn.. mcm2 ade.. k0wg msty na ta0 kn samsung galaxy ape yg ida pkai skunk.. yup laa.. samsung galaxy kn byk jenis.. na beli samsung galaxy S II.. xmampu ag.. hnye beli yg mampu jew.. huhuu..




k0wg dapat teka x samsung galaxy ape ney ?? alaa.. yg murah2 aje.. huhuu.. ida xmampu na beli yg mahal2.. yg ney un jd laa.. jnji dpt merase.. huhuu.. 0kay laa.. cam bsew.. h0bby ida.. ma0 berangan jap.. hehex..

papai.. ^_^


Thursday, 22 December 2011

Biar Mimpi Sampai Ke Bintang



Baru abez layan ctew ney.. Biar Mimpi Sampai Ke Bintang.. seri0usly !! bez glew larh.. sweet cgt.. n lagu dea p0wn aku suke.. bez kn.. rugi sape yg xteng0k.. ad0oy.. teringinnye laa nak cm t0o.. teringin na dicintai & disygi cm t0o.. tp id0p aku skunk ney asyik kecewa jew.. urmm.. ntah bile laa aku na dptkn kebhgiaan mcm dlm ctew ney.. mybe aku ney xlayak k0wt na dpt kebhgiaan cm t0o.. s0key laa.. aku hanye mampu brd0a yg trbaik t0k aku.. harap suatu ary nanti aku akn temui cinta sejati.. kebhgiaan aku yg sebenar.. k0wg d0a2kan laa t0k aku yup.. 0kay thankz..
papai.. ^_^

Friday, 16 December 2011

Kisah Dongeng..

sudah lame aku xtulis blog ney.. ary ney aku na k0wg nyanyi lagu ney n hayati liriknye k.. sbnrnye xta0 da na tulis ape.. xde idea.. xbley na brfikir.. pikiran serabut n aty xtenang.. s0 , ney laa idea aku t0k ary ney.. huhuu.. merepek aje kn.. xpew laa.. janji aku ley tenangkan pikiran aku.. j0m kite nyanyi..

Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerna rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerna rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

~ fahami laa maksud tersirat & tersurat.. aku memerlukan cinta sejati yg tulus & mulus dr sekeping aty dari seorang insan.. harap aku akan menemukannye suatu hari nti.. insya'allah.. ~

thankz sudi nyanyi.. wlau un merepek , hilang cket tensi0n bile menyanyi.. ney laa care aku release tnsi0n..  huhuu.. skly ag thankz k.. ^_^

Friday, 9 December 2011

Impikan suami yg cm ney.. Insya'allah.. mudah-mudahan.. amin..



‎"Dhia, abang tak tahu apa akan jadi esok, minggu depan, bulan depan, tahun depan ataupun 10 tahun kemudian..Abg tak boleh ramal nasib kita berdua...

Tapi sebagai SEOrang suami yang bertanggungjawab, abang akan berikan cinta abang, hati abang, seluruh jiwa abang pada Dhia. Dan yang penting sekali abang akan membahagiakan Dhia seumur hidup abang..Abang janji..."


sAys : Sonok nye La kaLo la Org yg kTE syg ad Perasaan mcM niE...it's really2 romantic,sweet n cAring La....hrp2 dpt Ler suami mcm nie..Aminn!!! ^_^

Tuesday, 6 December 2011

Ape yg aQ inginkan ^_^

Assalamualaikum.. ^_^


aiy sume..ary ney na ctew ag.. bkn ctew ape jd ary ney.. ary ney d0k uma jew.. xg ane2 p0wn.. s0, xde ctew laa.. ary ney na ctew sal keinginan.. k0wg sume msty na ta0 kn ape yg aku nak.. sbnrnye bnde yg first aku nak adalah DSLR.. k0wg ta0 DSLR t0o ape ? msty laa ta0 kn.. camera digital l0lz.. aku xksah can0n 0r nik0n.. janji dpt DSLR.. mcm ney.. hehee.. tp xde laa sebijik cm ney.. tggu g survey dulu laa..








tp yg ney xbrape na mampu ag.. tunggu ta0n depan l0lz yup.. hehee.. slaen dr ney, ad ag yg aku inginkan.. na ta0 ape ?? cube teka.. tuttttt... mase abez.. hehex.. sbnrnye aku na beli ph0ne baru.. insya'allah, aku naek sem nti aku na beli.. skunk ney ngh survey2 dlu.. k0wg msty na ta0 kn ph0ne ape yg aku na beli.. jeng jeng jeng..






ta0 x f0n ape ney ?? msty ta0 kn.. blackberry tourch.. wahhh... beznye law dpt.. berangan kejap... hehex.. amb0oiiii.. ase cm kaya cgt laa plak na beli blackberry t0urch ney.. hahax.. xkan laa na beli yg ney.. law nak beli p0wn tggu ta0 dpan jugak laa.. emg aku na beli f0n blackberry un.. tp yg bsew2 jew.. cm ney jew..





0key x ?? cm ney un 0key laa.. janji dpt pkai blackberry.. xsabarnye ase na pkai.. hehex.. sabar ida.. xlame ag kau akn merase jugak.. kite tnggu dan lihat aje k.. 0key laa.. aku na berangan jap ngah pkai blackberry.. hehee.. nti kite brcerita ag k..

papai.. ^_^

Monday, 5 December 2011

Mer0nda ngn kawan2 ^_^

Assalamualaikum ^_^

aiy sume.. aku na ctew cket ney.. da sebulan aku cuti sem.. tp skly un aku xpnh kua r0nda2 jengke ney.. aku un xta0 ape yg jd at lua t0o.. tp ary ney aku da p0wn jejak ke luar.. ary ney aku g r0nde2 ngn mbew aku.. bez laa jugak.. da lame gilew xbwk mt0.. dpt lak bwk mt0 ptg td, emg rempit lerr.. huhuu.. bkn par0k.. tp excited.. hehee.. aku trserempak ngn mbew2 lame.. mbew2 mse sk0la rendah dulu.. sumenye da brubah.. da bsar da p0wn.. bsew laa kn.. yg da kawen p0wn ad... aku bile erk ?? tutttt.. suda lari t0pic.. hehee..

ney laa aktiviti aku ary ney . saje ma0 k0ngsi ngn k0wg.. 0key laa.. s0k law ad aktiviti laen yg aku uat, aku ctew at k0wg k.. thankz sudi bace..

papai ^_^

Saturday, 3 December 2011

. . kalau saya dah tak de . . baru awak ley cari n cyunk kn pmpuan len . .

Ni 1 lg cter yg aku jmp msa tga2 belek home... hahahahaha.... cte ni mmg sdey bg aku... n aku harap cte ni bg pengajaran pada sesiapa pn... HARGAI DIA SEBELUM TERLAMBAT.... :)

Name aku Amir.. Aku de sorg awek.. Sorg??? huhu.. Awek aku ni mmg lawa giler r!! Sbb die lawa tu r aku ngn membe2 aku berebut.. Nasib aku baik la, aku dpt jugak die....memandangkan aku ni pun kategori org yg handsome.. hahaha..
OOPS! lupe! Name awek aku ni Nadia.. Kitorg x same kampung tp satu sekolah.. Satu hari ni aku dpt twrn smbung blajar kt satu IPTA ni.. Awek aku pn dpt.. Alhamdulillah result SPM kitorg cemerlang walaupun aku pun x percaye boleh dpt 7A.. Hahaha.. Tp mmg giler r.. Walaupun kos yg ditawarkn same, tp aku terlambung kt utara n die lak kt Selatan..

Die ni kuat jeles tu jgn ckp laa.. hidup aku dia yg aturkan.. selama aku satu sekolah dulu, jgn hrp la aku nk kuwa ngn membe2 perempuan aku.. Jgnkn kuwa same, pndg pun x boleh.. Kdg2 aku rimas jugak ngn die.. T aku ckp byk ngn die, mau die marah2 then merajuk.. Benci tul aku.. Aku tau die sygggg sgt2 kt aku. Aku tau die mmg x lyn mane2 lelaki yg cube usyar line die.. Kdg2 aku bengang jugak if ade lelaki yg hntr2 msj kt die walaupun die x reply..

Tp sebenarnye aku ade sorokkan sumthing drp die.. Disebabkan kitorg pun da terpisah jauh, aku mule la nk test market kt utara ni.. Jahatkn? Aku rase bebas!!! Aku pn rase die mcm tu jgk kot.. Yelah, die kn lawa.. Msti r ramai jantan usyar die.. Disebabkan aku nk menutup perasaan prasangka yg buruk2 tu, aku mula r berkawan ngn ramai perempuan kat sini.. Setiap kali org tanye status aku, mesti aku jwb aku single.. Aku selalu kuwa ngn member2 perempuan aku kat sini.. Mmg lagak cm org single.. Aku selalu teringatkan die time aku tgh berfoya2.. Bile wktu mlm sebelum tidur, msti die yg call aku.. Aku? Kdg2 kot.. Tp aku syg sgt kt die.. Aku ckp kt die, membe2 aku kt sini semuanye jantan.. Die ckp die pun same.. Sebelum kitorg end call mst die cerita2 kenangan kami bersama.. Die selalu ckp, "kalau sy da x de baru awk leh gatal dgn perempuan lain".. Kdg2 aku mrh die sbb die ckp yg bukan2 walaupun hakikatnya aku mmg da menggatal da pun.. Kdg2 aku selalu jgk create pergaduhan ngn die.. byk kali die nangis time gaduh2 ngn aku.. pernah tu aku tertengking dia.. kesian die......... 

"SAYA SAYANG AWAK! SAYA NAK AWAK!"
Tibe2 aku terkejut drp lamunan.. Rupa2nye member perempuan aku, Tiqah.. Aku pn dgn bangang aku terima..
Mase duit PTPTN kuwa, aku beli sebijik henpon lg. Satu henpon khas tok msj Nadia, satu g utk Tiqah.. Dlm tempoh aku belajar kt sini, mcm2 tipu aku wat.. Aku tipu dua2 perempuan tu.. Tp hati aku tetap sygkn Nadia.. Mungkin sbb jauh, perasaan tu kdg2 bercampur.. Tiqah pn mcm Nadia.. Sejak aku couple ngn minah ni, aku dah x kuwa ngn member2 perempuan lain.. semuanya kembali mcm mase aku ngan Nadia dulu.. Aku terasa bersalah sgt.. Tp dlm mase yg same aku just nk hilangkan perasaan bosan sorg2 kat sini.. "Kalau la Nadia tau.." Kdg2 aku terfikir nk berterus-terang.. Tp aku x berani.. Kalau dulu aku tidur pukul 1.30, sekarang ni pkul 3.30 kdg2 pkul 4.. Yelah sbb nk gayut dgn dua2.. Semua org x tahu siapa aku sebenarnya walaupun roomate aku sendiri.. Setiap kali aku balik kampung, Nadia x balik.. Yelah.. U dgn sekolah mane same.. Cuti lain2.. Cume ade sekali tu kitorg dpt cuti same2.. Cuti raye kn.. Time aku jumpa ngn Nadia, aku sorokkan henpon satu lg tu kat rumah.. Nadia makin lawa! Berseri2.. Mane2 lelaki tgok gerenti r cair ni.. Nadia ckp cinta die hanya utk aku.. Selama die berpisah dgn aku, die semakin rindu, semakin syg n cintakn aku.. Utk hilang rase camtu, die habiskan mase dgn belajar.. Kdg2 die ckp belajar smpai tau2 da mlm.. Die happy sbb hati aku masih x berubah utk dia sorang.. ERR! aku terasa bersalah sgt.. "Kalau sy da x de, baru awk leh gatal dgn perempuan len tau!" ckp die sambil tergelak2.. Perkataan tu da berjuta kali kot die sebut.. Aku tgok muke die yg lembut tu.. Die bersuara, kalau habis belajar, die nk aku ikat die sebagai tunang.. Pastu die nk kami kerja, kumpul duit byk2 n kahwin then sambung belajar lg.. Beria2 die menceritakan impian die kt aku...

Permainan aku berlarutan sehingga sem yg ke 4...
Pada satu hari ni aku g makan ngn Tiqah mcm biasa... Heboh kampus aku jd tuan rumah untuk satu pertandingan perbahasan antara IPTA. Kebetulan hari ni ulangtahun ke 3 aku ngan Nadia.. Mcm biase aku g mkn ngn Tiqah kt cafe.. Mase Tiqah tgh ambil lauk, aku terniat hati nk cek msj die.. Terhenti jantung aku, berlambak2 msj sorang jantan yg bersayang2 kt  inbox dia.. Aku pn angin r.. Mase Tiqah duduk, aku soal2 dia smpai menangis minah tu.. Sebelum ni x terniat pulak aku nk cek.. Tiqah ckp die ttp sygkn aku.. Aku pun mula terfikirkn Nadia.. Tibe2 ade sekumpulan awek dtg kat meja aku time2 gini la pulak.. X lame pastu aku nmpk Nadia.. Aku menelan air liur..  Rupe2nye, Nadia ambil bahagian dalam pertandingan tu.. Bila Tiqah nmpk ramai2 awek tu dtg kt aku, pelik r die.. N dgn kuasa Allah, semua terbongkar pada saat tu.. N Tiqah sendiri mengaku yg dielah awek aku kt depan Nadia.. Aku tgok Nadia menangis.. Die x bercakap sepatah haram perkataan pun.. Cume die berikan aku sekotak hadiah ulangtahun kami sebelum dia tinggalkn aku.. Aku terus putuskan hubungan aku ngn Tiqah.. Mase aku balik hostel, puas aku call Nadia.. Aku hntr msj berlambak2 kt die.. die x reply pn... Aku sedar, die dah benci aku..

Rupanya Nadia masih menerima aku.. Aku happy sgt2.. Aku berjanji x nk kecewakn die lg.. 2 minggu kejadian itu berlalu.. Org2 sekeliling aku mula menjauhkan diri daripada aku.. Nk2 yg member2 perempuan aku la.. Aku dah x kesah da.. Aku dah berubah.. Aku cuma nk dapatkn keputusan yg cemerlang sampai time akhir sem nanti. Aku nk dptkn kerja baik2.. Apa2 pun aku nk ikat Nadia dulu.. Kdg2 aku berasa malu sgt kt Nadia nk2 bila teringatkn mak ayah dia.. Nasib baik die x pergi report kat mak n ayah dia.. hehe.. Dlm tgh syok2 berangan sambil membelek2 kemeja baru hadiah ulangtahun daripadanya mase hari kejadian tu, tibe2 aku dpt msj drpd member Nadia.. "Nadia eksiden!" Ermm.. Hati aku tibe2 jd x sedap.. Msj kedua drp member die smpai lg.. Terasa panas muka aku bile bace msj tu.. "Nadia da X DE.. Die kne langgar ngan kereta mase lintas jln.." Mcm org gila pas aku bace msj tu.. Aku ambil keputusan balik kejap kampung walaupun terpaksa ponteng kelas..

Aku rase kosong.. Kosong sgt.. Teringat gelak tawa die, teringat suara die, muke die yg lawa tu.. Aku menangis dlm bas.. Aku x peduli ngn org2 yg pndg aku.. Kali ni aku betul2 menyalahkan diri aku.. Semua kenangan aku ngan Nadia bermain dlm kepala aku.. Aku xmampu menahan perasaan sedih ni.. Berulang kali aku bace msj terakhir Nadia mlm td.. "Awk, sy nk tido.. Mcm biase, sy sygkn awk utk selamanye walaupun awk da lukekn ati sy, sy maafkn... Tp ingat! Kalau sy x de baru awk leh gatal ngn perempuan len tau! Hehe.. Nk mrh la tu.. Sy leb awk! Sweet dreamz.."  Ya Allah! Kuatkn hatiku ni.. Semasa aku sampai, jenazahnya belum tiba lagi.. Ye.. Aku pun terus mencoretkan kisah ini.. Semoga menjadi pengajaran kt korang.. Air mata aku berguguran sepanjang mencoretkan kisah ni.. Tapi  aku tau, Nadia x kn kembali da.. X de lg msj Nadia, panggilan Nadia.. X de dah ungkapan "kalau sy x de" tu dah..

Teman2.. Aku mintak sedekahkanlah fatihah utk nya.. Mungkin ada yg memperlekehkn kisah aku ni.. Tp bg aku, inilah kisah yg plg bermakna utk aku.. Utk selamanya aku menyayangi kau, Nurul Nadia bt Zainarruddin..
Mungkin kejap lagi jenazahnya tiba.. Aku nk bersiap2 utk beri penghormatan terakhir buat die yg aku sygi.. Sememangnya cinta die utk aku shgga akhir nafasnya... Aku mampu merelakan pemergiannya... Tabahkn hatiku Ya Allah.... -Al Fatihah.....

Sunday, 27 November 2011

time t0o andy ujan ^_^

Assalamualaikum ^_^


skunk ney ary2 ujan.. musim tengkujuh da tbe k0wt.. musim banjir un da melande.. aiy0o.. arap bln 1 banjir da surut.. aku na balik sepang laa.. na alek tmpat stdy.. nti xlpas lak aku na daftar sem 2.. bile ary2 ujan ney, s0n0k pulak aku.. suke tg0k ujan.. bile da suke tg0k, kaki p0wn ringan laa na tw0n n mndi ujan.. da byk ary aku andy ujan.. andy ujan smbil mkn rambutan yg dipetik dr pk0k dpan uma.. bez ta0.. hehex.. mcm budak2 kn aku.. bia laa.. janji aku apy.. bile aku b0san mcm ney laa jdnye.. ary ney un ma0 ujan lagi, xta0 laa na mndi ke x.. ase mcm ser0n0k jew.. ma0 j0in x ? j0m laa.. 0key laa.. ma0 andy ujan dulu..

papai ^_^

Monday, 14 November 2011

Dapat ahLi baru daLam famiLy ^_^

Assalamualaikum.. ^_^

aiy sume.. ary ney aku apy cgt.. aku na gtaw sume 0wg.. aku baru jew dpt ahli baru dlm family.. akak aku slamat melahirkan baby gurlz smlm ( 13 NOV 2011 ).. ary ney um0 dea baru 2 ary laa kn.. sepat0tnye baby t0o dijangkakan lahir pd 1 DIS 2011.. ingat baru na sambut bufday same.. bufday aku 4 DIS.. tp cpat lak dea kua.. mybe xsabar na lihat dunia agaknye.. hehee.. pas ney makin bhgia laa family aku ngn kehadiran ahli baru ney.. makin brtambah laa meriahnye.. trmas0k yg ney da 7 0wg ank buah aku.. mcm2 ragam ade.. t0o yg mmbuatkan family aku meriah blew brkumpul rmai2.. alangkah bhgianye rse kan.. akak aku berpantang at uma mak.. kebetulan lak aku cuti sem.. s0, aku laa jd pngas0hnye.. tp xpew laa.. lagi laa aku suke jage baby ney.. hehee.. ha ! lupe lak na gtaw nme baby t0o.. name dea SOPHEA AISHA AMANI.. bez kan name dea.. nmenye sec0mel 0rgnye.. hehee.. k0wg msty na tg0k pic dea kan.. tg0k la at bawah..




haa.. ney laa pic dea.. ney pic aku ambek smlm.. at h0spital.. um0 dea baru 1 ary.. c0mel kan ? sec0mel makcik dea x ? hehee .. aku un agak tak0wt gak laa na pgg baby um0 1 ary ney.. tp blew dpt pgg, ase xna letak.. gram glew ase.. nti beberapa bulan akan dtg aku tnjuk pic dea ag.. msty muke brubah kan.. law na tg0k, tggu laa k.. hehee.. 0key laa.. thankz sudi bace n tg0k blog ney.. nti aku tulis ag.. papai..

Assalamualaikum.. ^_^

Thursday, 8 September 2011

ary raye bersame keluarga tercinta (^_^)

Assalamualaikum.. (^_^)


Hari raye pertama & kedua ida brsame family.. ida ma0 k0ngsi gambar laa ngn k0wg..

Abah & Mak

My Family



Family Tersayang

Ida & abg iparku tersayang

SELAMAT HARI RAYA.. (^_^)

Wednesday, 22 June 2011

SaLaM PerKeNaLaN Yup . . (^_^)

Assalamualaikum.. :)


Ida bwu jew uat bl0g ney au.. Ida xpndai un cam 0wg len.. Teringin gax na ad bl0g cam 0wg len.. S0, ida uat jew laa cam ane un.. Try jew ney.. Tp ida xpndai na uat yg chantek2 cam 0wg len.. Cam ane yup? xpew laa.. 6t ida try uat.. k laa.. ary ney juz na knal2 jew.. ps ney like laa bl0g ney byk ta0.. Byk ag ctew yg akan ida kgsi 6t.. 0wkey laa.. salam prkenalan.. (^_^)



saye laa ida... camat brkenalan.. (^_^)