Tuesday, 24 June 2014

Hai .. I'm Back :)

Assalamualaikum ..

Hai hai hai .. Yeahh !! I'm back .. Dah berkurun lama ida tak mengupdate blog nii .. Jangan kata update, tengok pon tak .. Haiyoo .. Macam2 da kisah yg terlepas .. Tak dapat nak tulis .. Takpe lah .. Lepas nii ida throwback balik lak ye .. Tunggu tao .. Jangan ta tunggu .. Hee :)

Thursday, 21 November 2013

Abes 5 semester :)


Hye korang .. Lamenyee tak update blog .. Rasenyee dah 2 bulan lebih .. Biasa lah .. Jarang on lappy .. Asyik on9 kat fon jee .. Tu jelah alasan ida kan .. Takde alasan lain dah .. Hahaa .. Well ..

Nii haa .. Ida na share citer nan korang nii .. Now ida dah start semester break .. Akhirnyee abes jugak 5 semester ida abeskan mase belajar dekat kolej .. Lepas nii dah takde lagi belajar kat kolej dah .. Ta tao laa result cam ne nanti ..

Januari 2014 nanti ida dah start praktikal dah .. Bermula lah pra kerja untuk ida .. Actually ida takot sebenarnye nak masok alam pekerjaan .. Cam ne laa nanti kan .. Ida tak pernah kerje pon sebelum nii .. Seriously takot .. Mesti lagi besar cabaran nanti .. Hope dapat lah sesuaikan diri nanti ..

Lepas nii umah sewa pon da tempat baru .. Bulan 12 nii start angkut barang pindah tempat baru .. Harap semuanyee akan okay .. Sementara nak tunggu sume tu , kene lah bercuti rehatkan minda dulu .. Duduk umah membesarkan badan jelah .. Hehehe ..

Okay lah .. Cukup laa tu .. Malas dah nak menaip .. Nanti kalau rajin taip lagi okay .. Bubye .. Assalamualaikum :)


Thursday, 5 September 2013

Borak borak kosong :)

Assalamualaikum .. :)

Hai uuuooolllsss sume .. Buat apa tu ? Sihat ke ? Haiiisshh .. Lame da ta bukak blog nii .. Rasa macam malas na update blog .. Actually malas na bukak lappy .. Memang da biasa on9 kat fon je kan .. Gini laa gayenyee ..

Alang-2 da bukak blog nii tukar laa lagu sekali.. Best tak lagu nii ? Best kan .. Lagu dia macam sedih .. Sebenarnya lagu nii ost citer ijab dan qabul .. Sape tengok angkat tangan . Hee .. Best giler kan citer tu .. Ida teresak esak nangis .. Nampak tak feeling habis . Hehe..

Sebenarnyee ida tengah menghitung hari nii .. Da ta lame da ida na abes semester 5 nii .. Macam berat jee na tinggalkan alam belajar nii .. Awal tahun depan da start praktikal .. Pra pekerjaan .. Kalau ada rezeki InsyaAllah sambung Ijazah ..

Tapi tapi ta tahu lagi lah kan .. Tengok lah macam mane nanti .. Tapi kalau sambung belajar ta dapat na kumpul duit untuk kahwin nanti .. Lambat lah kalau na kumpul pon .. Ceyh ! Gatai noo nok menikoh .. Kalau bole laa na menikah dalam umur 25 or 26 .. Tamau lambat2 . InsyaAllah :)

Itu semua perancangan .. Tapi segalanya Allah yang tentukan .. Tapi kita boleh berusaha kan .. Ida berharap Muhammad Hezrin bin Tahir lah tuan empunya tulang rusuk ida .. Amin amin ya Rabbal alaminn .. I love him so much !! :) My Cinta Hati ...

Tuesday, 25 June 2013

Bersyukur Alhamdulillah ..

Assalamualaikum..

Hai awak awak sume .. Ape khabar ? Da lame ta sentuh blog ney .. Da 2 bulan agaknye ta update blog .. Jenguk blog ney pun idokk .. Da bersawang da haa .. Cuti sem pun da na abes da haa .. Minggu depan da naik sem .. Cepat sangat masa berlalu kan .. Kejap je rase ..

Bile da dok uma ney , time time cuti cenggini rase cam malas sangat na bukak lappy laa .. Online pesbuk n twitter pun dekat fon je .. Ta tao laa ngape malas sangat .. Sb tu lah blog ney ta bersentuh .. Bukak lappy pun kekadang tengok movie jelah .. Huhuhuu ..

Sekarang ney cuaca semakin terok .. Jerebu melanda malaysia agak terok jugak laa .. Risau jugak na naik sem ney .. Sb kat sane yg terok .. Yelah .. Kita Ta bole mengeloh .. Sume ney datangnya dari Allah .. Yang ingin menguji hamba-Nya .. Berdoa lah agar sumenye akan dipermudahkan .. 

Perkara yg gembira utk ida .. Alhamdulillah .. Ape yg ida impikan dan inginkan diwaktu cuti ney suda tercapai .. Dengan izin Allah rezeki ida dapat memiliki kereta sendiri .. Bersyukur sangat-2 ..  Mungkin dengan rezeki ney ida dapat memudahkan kehidupan ida kat bumi sepang nanti .. InsyaAllah ..

Yelah kan .. Disebabkan hubby da start praktikal nanti , takde laa ida na susahkan dia lagi .. Lagipun dia da jaoh .. Ta study dalam kolej lagi .. Kalau dia susah na pegi kat ida nanti ida boleh pegi kat dia kan .. Kalau ida na pape , ida da bole pegi sendiri kan ..

Btw ida lupe na gtaw berita gembira ney .. My hubby da boleh praktikal .. Ta perlu na tunggu result keluar .. Alhamdulillah .. Ida bersyukur sangat .. Akhirnya dapat jugak dia habiskan diploma dia .. Ta perlu na tunggu .. Tapi konvo nanti still konvo sesame nan ida .. Hee :)

Okay lah .. Cukup laa ney .. Da panjang sangat da ida celoteh merepek ney .. Nanti kalau ida rajin ida celoteh lagi yup .. Btw terima kasih sb sudi bace .. Nanti bace lagi eah .. Hehee .. Bubye .. Assalamualaikum ..