Sunday, 24 March 2013

Dugaan Dan Ujian..

Assalamualaikum..

Hye awak-2 sume.. Buat ape tu ? Da makan ke belom ? Ida makan sikit je tadi.. Sebab hari ney ida takde selera na makan.. Kenapa ? Ha.. Banyak sebabnye.. Masalah ta pernah putus datang.. Biasa lah.. Manusia tak pernah lari dari masalah kan..

Sejak kebelakangan ney ida rase tension sangat.. Pelbagai masalah yang datang.. Hari ini ida stress sangat sebab memikirkan esok na exam.. Exam tu biasa lah kan.. Tapi masalahnye exam ta tao na jawap ape.. Lecturer kami cakap masok bab yg belom kami belajar lagi.. da ta belajar lagi, na jawap ape ?

Hurmm.. Esok exam kol 9 am.. Rase macam ta na ambek exam !! Nak lari balik pahang.. Tapi tak bole.. Nak tak nak kene jugak ambek paper esok.. Even ta tao pape.. Tawakal jelah esok.. Sumpah rase na nanges.. Call mak tadi tak angkat.. Lagi rase na meraung !! Hukhuk :'(

Semua ujian dan dugaan itu datangnye dari Allah.. Kite sebagai hamba-Nya perlu kuat dan tabah menghadapi sume tu.. Allah tak kan menguji seseorang hamba-Nya lebih dari kemampuannya.. Berdoa lah agar segalanya dipermudahkan.. Amin..
 
Semoga ida dapat jawap exam test 2 ney dengan tenang.. Ya Allah.. Permudahkan segala urusan ku.. Awak-2 sume , doakan kejayaan ida yup.. Terima kasih :)

Tuesday, 19 March 2013

Idaman Ku :)

Assalamualaikum..

Hye uuuooolllss.. Ape khabar sume ? Ida Alhamdulillah sihat walafiat.. Cuma diwaktu sekarang ney agak penat sikit.. Sebab ida baru lepas cuci toilet sebenarnye.. So tenaga agak kurang.. Hari ney agak terlebih rajin sikit.. Hee :)

Agak lame jugak lah tak celoteh merepek dalam blog ney kan.. Sejak balik pahang cuti midsem hari tu teros senyap.. Ntah bile sampai sepang pun ta tao kan.. Haha.. Biase lah.. Bile balik sepang ney banyak keje yg perlu diselesaikan.. So blog ney diketepikan sekejap. Hee.. Well..

Okay.. Ney adalah first time ida celoteh merepek dalam blog menggunakan my new lappy.. Haa.. Ini adalah salah satu impian ida dan something yang ida idam-2 kan.. Memiliki laptop vaio.. Alhamdulillah dengan izin Allah ida dapat memilikinya sekarang.. Yippy..

Thanks kepada my hubby sebab sudi bantu ida untuk mendapatkan laptop ney.. Laptop yang ida idam-2 kan dari dulu lagi.. Bersyukur sangat sb akhirnya dapat memiliki laptop vaio.. Terima kasih yg ta terhingga untuk my hubby.. Tanpa die , maybe ida ta berjaya memiliki bende ney..




Saturday, 2 March 2013

Cuti MidSem..

Assalamualaikum..

Hye my dear readers.. Ape khabar sume ? Sihat ? Ida alhamdulillah sihat.. See.. Da lame ida ta berceloteh kat blog ney kan.. Nampak tak dah bersawang ? Haha.. Mane tak bersawang , da sebulan tak membebel merepek dalam ney.. Sorry lerr.. Da lame ta masok blog sebab jarang on9 dekat lappy..

Sebab before ney my lappy da agak nazak.. Ney dapat on pun sebab baru je format.. Huihuii.. Selama sebulan ney kan banyak sangat benda yang terjadi.. Pelbagai masalah datang menimpa.. Nasib baik lah ade pemotivasi yang tolong bagi semangat dan nasihat.. Sentiasa menyokong ida.. Terima kasih :)

Okay.. Now ida ade kat pahang.. Today da start cuti midsem.. Cuti pertengahan semester.. Dalam kol 4 pagi tadi ida sampai pahang dengan my hubby.. Wow ! Lambatnye.. Haha.. Biasa lah.. My hubby buat suprise for me.. Ehh.. ape kene mengena pulak ? Haa.. Cam ney citer die..

Sebenarnye cuti kali ney sume orang ta na balik kampung.. Tapi ida da janji dengan my mum na balik.. So disebabkan ida ta tao na balik dengan siapa , so ida pun dengan rase serba salah n berat hati mintak tolong my hubby hantar.. Sape ag na mintak tolong kan..

Yelah.. Rase serba salah sebab susahkan die.. Die kan keje.. Petang semalam die call die cakap malam nanti siap-2 die datang n hantar ida balik pahang dengan hafiz.. So lepas die balik keje teros datang sepang n teros gerak balik pahang.. 

Sampai pahang dalam kol 4 pagi n hubby rest jap kat umah.. kol 6 tadi baru gerak balik sepang semula.. See.. Bagi ida sangat-2 suprise.. Ida terhutang budi sangat dengan die.. Die da banyak sangat susahkan diri untuk ida.. Die seorang yang sangat baik hati..

For my hubby : Sayang.. Thanks so much for everything.. Terima kasih ta terkira sebab sanggup bantu saya.. Awak da banyak susahkan diri untuk saya.. Saya hargai pengorbanan awak untuk saya.. Thanks again sayang.. Love you so much my dear..